netjobs.com

Resurskock till Kost & Restaurang

Ort
Utgår

2021-10-06

Ansök nu

Resurskock till Kost & Restaurang

Om arbetsplatsen

Kost & Restaurangs affärsidé: att erbjuda våra kunder en prisvärd måltid som är god och vällagad med rätt kvalitet och servicenivå.

Leanlink, Kost & Restaurang har idag cirka 240 tillsvidareanställda medarbetare som arbetar i något av våra 75 kök. Verksamheten är indelad i fyra restaurangområden och där varje område leds av en restaurangområdeschef. Våra 29 tillagningskök lagar cirka 24 000 portioner mat om dagen som serveras i egen skolrestaurang eller levereras till närliggande skolor, förskolor samt äldreomsorgen. 

Just nu söker vi fyra kollegor till restaurangområde 1. Vi erbjuder semestertjänster - där du har 40-timmars arbetsvecka och semester på minst 25 arbetsdagar per år och uppehållstjänster - där du har 40-timmars arbetsvecka och är ledig under sommaruppehållet och får då uppehållslön som du avstått under arbetsperioden.

Vi erbjuder dig också en introduktion för att ge dig rätt förutsättningar att göra ett bra jobb, ett friskvårdsbidrag som du kan använda till hälsofrämjande fysisk aktivitet och vi har avgiftsfria arbetskläder.

Arbetsbeskrivning

Restaurangområde 1 har skolrestauranger i södra och östra delar av Linköping, Bankekind och i Brokind samt innerstaden. Arbetet som resurskock innebär att du ersätter någon i Kost & Restaurangs kök i restaurangområde 1, utifrån behov. Arbetet är förlagt dagtid från måndag till fredag. Storlek på kök varierar och ensamarbete förekommer. Du startar din arbetsdag i ett av områdets baskök om du inte är bokad i förväg till något annat kök.

Arbetsuppgifterna som kan förekomma beroende på vilket kök du ska jobba i är att tillaga och servera lunch, samt specialkost i enlighet med gällande avtal. Förbereda olika typer av frukost och mellanmålsalternativ samt baka vid behov. Du ansvarar för att rätt produkt packas i rätt tid och kommer till rätt kund. Du ansvarar även för att beställa livsmedel och övriga produkter från våra upphandlade leverantörer. Vidare arbetar du med egenkontroll och efterarbete såsom städning samt disk. Du möter våra gäster under serveringstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning inom hotell och restaurang, storhushåll eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskaper i matlagning inklusive specialkost och det är meriterande om du tidigare har arbetat med skolmat. 

Vi ser också att du har kunskaper om gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll. Du behöver vara en god datoranvändare och det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av att arbeta i UNIT4 eller liknande system. 

För att lyckas i rollen som resurskock behöver du planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och ta ansvar för sin uppgift. Vi ser gärna att du är mål och kvalitetsmedveten. Du är strukturerad men har samtidigt lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Det är viktigt att du har en positiv grundsyn samt är trygg i dig själv och behåller lugnet i stressade situationer. Eftersom du måste kunna samarbeta med olika personer och grupper söker vi dig som kommer bra överens med andra människor, lyssnar och är lyhörd. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift för att säkerställa matens kvalitet, gästens hälsa och din egen säkerhet. 

Körkort är inget krav men eftersom du förväntas att arbeta på områdets samtliga restauranger bör du obehindrat och flexibelt kunna ta dig till och från olika arbetsplatser.

Enligt skollagen (2010:800) kommer i den här rekryteringen utdrag ur belastningsregistret att begäras. Beställ ditt utdrag först om du blir kallad på intervju.

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-09-15 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 87,50-100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 7584

Dela detta jobb

Resurskock till Kost & Restaurang

Linköpings kommun