netjobs.com

HR Business Partner – Vattenfall Värme

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

HR Business Partner – Vattenfall Värme

Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall har vi beslutat oss för att göra ett fossilfritt liv möjligt inom en generation. Nu söker Vattenfall Värme en ny HR Business Partner som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utvecklingen framåt.

Om rollen 
I din roll som HR Business Partner hos oss kommer du att stötta vår verksamhet i olika HR processer, speciellt inom kompetensförsörjning och ledarskapsutveckling. Du arbetar både strategiskt och operativt genom partnerskap med chefer och andra intressenter. Du ingår i ledningsgrupper där du är en aktiv medlem.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Coacha och stödja våra ledare.

 • Strukturera, analysera och leda aktiviteter inom kompetensförsörjning som integrerat stöd till verksamheten.

 • Aktivt arbeta med ledarskapsutveckling i enlighet med våra ledarskapsfokusområden.

 • Stödja verksamheten att nå sina mål genom vår performance management process.

 • Driva och stötta organisationen i förändring och utveckling genom ständigt lärande.

 • Arbeta aktivt för att utveckla våra talanger och att attrahera nya medarbetare t.ex. genom employer branding och EVP.

 • Driva, implementera och följa upp olika HR processer och aktiviteter.

 • Aktivt delta i projekt vid behov, t.ex. vid organisatoriska förändringsprojekt.

 Vem är du? 
Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta i större organisationer med kompetens- och organisationsutveckling, eventuellt inom basindustrin. Du har arbetat med ledarskapsutveckling och talent management. Då rollen har en bredd har du strategisk förståelse men tvekar inte att arbeta operativt och vara delaktig i själva utförandet. Du driver kontinuerliga förändringar och förbättringar, du är innovativ och kommer med förslag till utveckling av metoder och processer. Vidare ser du möjligheterna och utmaningarna med det digitala samt skapar förtroende och driver frågor framåt. Då du kommer i kontakt med många olika människor, både i Sverige och i Europa, behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.
 
Du har:

 • Akademisk examen eller motsvarande, gärna med utbildning eller erfarenhet av ledarskaps-och organisationsutveckling.

 • Några års erfarenhet av brett och självständigt HR arbete.

 • Vana vid att arbeta i en komplex matrisorganisation med många kontaktytor.

 • God förmåga att sätta dig in i affär och verksamhet, för att på bästa sätt stötta affären och organisationen i sina utmaningar.

 • Relationsskapande med god förmåga att skapa engagemang och drivkraft.

 • Hög kommunikations- och samarbetsförmåga i relationen med många olika intressenter.

 • Entusiastisk att driva transformation och utveckling.

 Vad kan vi erbjuda dig? 
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.
 
Placering: Solna. Det förekommer resor i tjänsten inom Sverige.
 
Ansökan 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta HR Business Partner Jaana Valberg, telefon 072 520 88 45. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Jessica Petersson, telefon 0700 390 770.
 
Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Karbin, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.
 
Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är den 3 oktober 2021.
Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Det här är vi, dina nya kollegor
 
Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som hjälper våra kunder att styra om mot ett fossilfritt liv. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt huvudkontor i Solna.
 
I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi erbjuder också energilösningar till fastighetskunder som solpaneler och värmepumpar. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en viktig roll i det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Tillsammans med oss kommer du att möjliggöra fossilfri värme.

“The International Trainee Programme attracted me because it seemed to offer a complete package as well as the opportunity to experience difference cultures and working environments.”

Joaquin Quesada-Zeljkovic

Energy Optimization Engineer, Stockholm

Referensnummer: TH-00105

 

 

Dela detta jobb

HR Business Partner – Vattenfall Värme

Vattenfall AB